De Vita за Сковородою

Марина Войналович
Не сотвори собі кумира,
У жагу свободи та життя,
Богдан Хмельницький теж людина,-
Дитина войовничого буття.

Тим,хто читав "DE LIBERTATE",
Видно зв'язки із разу в раз,
Між фанатичним "поважаю",
І волелюбним тим зворотом фраз.

Не сотвори собі кумира,
Так повчала Біблія завжди,
Не сотвори,бо ти-людина,
Твій подих вічний,вічна навіть ти.


Aeternum omnes quod est libertatem,
Libertatem est aeternum thesaurum ...




за поезією Г.Сковороди