Бо Сиплеться Пiсок

Svyatoslav Synyavsky
ні снігу, ані слів іще нема отих,
  яких чекаєш понад все
   уже немає листя та і траву побив мороз і почуття засохли,
    як кактус, якого десять літ не поливали...
     є довгий вечір, кіт, горнятко кави, кілька книг
      є Skype, e-mail, але laptop сьогодні не вмикаєш,
       бо сиплеться пісок
        і дзигарі "тік-так",
          і хочеться побути поза часом...

          бо сиплеться пісок, бо замовкають мрії
         бо тонуть дзиґарі у піні золотій,
        бо тій, такій малій, одній із трьох,
       Марії прийдеться ще пройти
      по лезові меча...
     А ти, така доросла,
    ідеш із кола в коло,
   не оглядаєшся назад, як Лотова жона,
 ти правильно все робиш, не промовляєш "ні,  ніколи"
 та віриш лиш мені, хоча дарма,
 дарма...