Вiршi про вiршi

Валентина Кателян
Прилітають птахами,
Стукають в вікно,
Вірші про кохання,
Й про  моє село...


Про сади квітучі;
Про  дівочий стан;
Про червоні маки,
Та густий туман!


Про  лани широкі,
Де хліба ростуть;
Про луги зелені,
Де квітки цвітуть;



Про  ріку сердиту,
Що зрива мости! --
Написала вірша
І кажу:
             - Лети!


Полети лелекою
У  моє  село,
Спогадом далеким
Ляжеш на чоло.



Хай усім згадається
Літній зорепад,
І кохання перше,
І  квітучий сад...


В купці з соловейком
Пісню заспівай,
І до мого серденька
Знову повертай.