стосунки з богом

Галина Танай
стосунки з тобою приблизно такі, як із богом,
офіційно затвердженим церквою богом:
ти дуже рідко доступний,
ще рідше доступний без посередників,
сам факт твого існування важко довести,
все сказане має прийматись на віру
і на вірі бездоказній тільки й тримається.
ти різнишся
від офіційного бога лиш тим,
що у нього вірян
набагато більше.
але так само неясно,
за що тебе проголошено богом,
чи є в тобі світло -
хоч трохи,
і чи можна тобі вірити -
хоча б інколи.