Салавейка

Олег Старинчик
        Салавейка

Як у нашым у садочку
Салавей спявае ноччу.
Мой мiленькi Салавейка,
Не шумi, бо спiць Андрэйка.

I гаворыць Салавейка:
«Пайшла замуж мая дзеука.
I таму мне ноч не спiцца,
Не магу нагаманiцца».

I за што такое лiха
Нам зрабiла Салауiха?
Плача усю ноч салоука,
А у нас балiць галоука.

Пашкадуй ты нашы вушы
I маленькага Андрушу!
Каб мы ноч цябе не чулi,
Ты б хутчэй ляцеу на гулi.

Прылятай да нас раненька,
Як прачнецца наш Андрэйка.
На свiтанку ранiцою,
Заспяваем мы з табою.

С: «Буду ноччу сустракацца,
З новай дзеукай мiлавацца.
Буду спаць цяпер  я зранку –
 Ноччу зноу мне на гулянку.

Няхай гуляецца цiхенька,
Каб не будзiу мяне Андрэйка».
Мой мiленечкi Салоука,
Што ты зранку спiш салодка?

Пройдзе лецейка-ляцейка,
А цябе не чуу Андрэйка.
Каб мы зноу цябе пачулi,
Пакiдау бы тыя гулi.
 
верасень 2011г.