полоvина

Леона Вишневська
Я чудова актриса.
Будь-яка роль мені по плечу.
Шиндлер, час нахабно вносить свої корективи
у твій епохальний список.
Ти відчув
як тривожно німіє обличчя,як зводить
від подиву його риси,
як у роті від хвилювання змінюється присмак?

Я розбила б цю чашу терпіння об ваші цементні,
високі, мов руїни Херсонесу, лоби.
Важко іноді воду в долонях н;сти.
Для того, хто спраглий, хто б тебе справді любив.

Біль часто кидає , мов камінь, у суху,
монотонну прозу. І ти чахнеш у ній, благаючи страти.
Кажуть, Господь, коли бажає когось покарати...
відбирає розум.