За мольбертом Сам Бог

Анатолий Штанько
Тихо падає сніг у долину душі.
Ні слідів, ні шляхів, ні тривог.
Розпадається обрій на крапки сніжин.
За мольбертом сьогодні Сам Бог.

Зрідка постаті скрипок,  буває, ідуть,
По домівках розносять сонет.
В до-мінорі стою… І нічого не чуть.
Проступає крізь обрій портрет.

І зорі дві летять у долину душі
Між подій… і надій… і людей…
І в коханні тепер відірвати ніяк
Від зими неможливо очей.