Сонет 137 Шекспiр

Сефариан Римидолов
Сліпець! Амуре, клятий, що ти робиш!
Заслав мій зір оманою брехні:
Краса, яку нічим ти не підробиш,
Тепер вже опиняється на дні.

Від того, що сліпий я, мною граєш:
Я серед тисяч інших кораблів
Заходжу в порт - а ти забаву маєш...
Закований я путами зі слів.

Чому я прийняв витоптане поле
За молодий, насичений тюльпан?
І де була ти, безсоромна воле,
Що у раба мене спустила сан.

Від того, що здурманений тобою,
Брехнею хворий я, немов чумою.