Джерельце - песня для детей

Анна Олейникова Композитор Детск
"Джерельце" - песня для детей. На украинском языке.
* Сборник "Моя земля", с.6-7 - песни для детей младшего и среднего школьного возраста на стихи Николаевских поэтов - Издательство "Шамрай", г.Николаев, 2009
** Вошла также в сборник "Осінні струни" (с аккомпанементом), "Шамрай", Николаев, 2010
*** Песня также вошла в CD-диск "Пролісок" и одноименный нотный сборник, издательство "Илион", Николаев, 2011
музика: Анна Олєйнікова, слова: Ольга Дідусенко

Джерельце бігло яром та долиною
І дзвінко щебетало під калиною,
Сміялось, райдужно світилося
Допоки сонце в ньому милося.

А потім з хмари дощ полинув
І камінь в джерело хтось кинув,
Зробилась каламутною водиця -
Здавалося, що вже не заіскриться.

Та мул почав на дно спадать
І хмари розійшлися спать,
Лиш Місяченько подивлявсь на свою вроду
В прозору і співучу знову воду.

І знов джерельце яром та долиною
Водицею щебече під калиною,
Сміється, райдугою світиться,
Радіє - сонце в нього дивиться.
   Сонце дивиться.


- - - - - - -
* Послушать песню (исполнение - Полина Пяткова, 9 лет)
http://www.realmusic.ru/songs/1015406