Посвещава се на Олга Малцева Арзиани

Ольга Мальцева-Арзиани2
Посвещава се на Олга Малцева – Арзиани,

Принцеса на поетесите, Руска княгиня, която шие

Знамето на българското поетично Опълчение!

 

Вплита нишки поетични

с любовта си безгранична

и възсяда смело коня

да препусне през Балкана,

знамето да се развее,

песен чудна да запее,

там до Тракия, морето

и на Пловдив до тепето...

А в Родопа на Орфея

е същинска Родопея.

Че Княгиня тя е руска,

през България препуска

и я срещат със букети,

със целувки и конфети.

Милата ни Арзиани

на хорото ще се хване

и над български поети

Знамето й ще засвети

с надпис нов „Конкурса Пети”!!!

13.03.2012 г.

Мария Шандуркова