Вяртаюся з павiннай да вытокаy...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Вяртаюся з павіннай да вытокаў,
 Да продкаў, да радзімых каранёў,
 Нібыта блудны сын, што быў далёка,
 Ды раптам зразумеў: “Пара дамоў!”

 Спяшаюся на крылах настальгіі,
 Як птушка, што вяртаецца вясной
 З чужыны, дзе зімоўкі неблагія,
 У край, хоць не паўднёвы, але свой.

 Укленчваю. Схіляюся да глебы.
 Удыхаю ўжо забыты мною пах.
 Любуюся на нівы і на неба,
 Што сонейка купае ў ручаях.

 Вітаю шчыра вёсачкі, хаціны,
 Што гуртам акантоўваюць шашу,
 І раптам разумею: я – часціна
 Мясцін, што так прыцягваюць душу.

 Ўглядаюся ў наўкольнае бязмежжа -
 Лясы, азёры, рэкі і палі -
 І сэрцам адчуваю: я належу
Да гэтай, мною кінутай, зямлі.

21.03.2012

Паэтычная старонка Таццяны Дзям'янавай www.lightynna.ru