Божа довiдкова

Форнит
Я зазирну в віконце довідковій:
- Шановна Пані, вибачте, скажіть,
Чому мій обрій різнокольоровий,
А в інших - сірий? Тож, допоможіть
Розмалювати барвами старанно
Життя коханих та близьких людей,
Тих, за яких віддам своє останнє,
Себе віддам під впливами ідей.
- Шановна Пані, ви розповідайте,
Чому не має сенсу у плітках.
Платити треба? Згодна, вибачайте,
Отож тримайте, гроші у руках...

А я спитаю довідкову знову
Про сенс пліток, про заздрість навмання,
Про сутність світу однокольорову,
Ганебний бруд нечистого вбрання?
У відповідь отримаю два слова,
Та надпис на закритому вікні
«Шановна, зваж! - це просто довідкова"...

Тож до кого звернутися мені?

Кого спитати про мої бажання,
Кому відкрити справжні почуття,
Чи є та довідкова про кохання,
Що видає квитки в нове життя?
Піду до церкви, на коліна встану,
Відкрою серце спалахам тепла
Та помолюся за своїх коханих
У довідковій божого добра.