До синього моря - песня для детей

Анна Олейникова Композитор Детск
"До синього моря" - песня для детей. На украинском языке.
* Сборник "Моя земля", с.17 - песни для детей младшего и среднего школьного возраста на стихи Николаевских поэтов - Издательство "Шамрай", г.Николаев, 2009
** Песня также вошла в CD-диск "Намалюю Україну" и одноименный нотный сборник, издательство "Илион", Николаев, 2014
музика: Анна Олєйнікова, слова: Анатолій Качан
Піднявши до щогли вітрило нове,
До синього моря хмарина пливе.
Хмарино, хмарино, я теж би хотів
Побачити море хоч раз у житті.
       Як жаль, що до моря всі ці роки
       Без мене несли свої води річки.

Без мене до моря і вдень, і вночі
Летять восени журавлині ключі.
Без мене, без мене, без мене туди
Пливуть кораблі та біжать поїзди.
       Без мене впадають у море й тепер
       Тихий Дунай, і Дніпро, і Дністер.

Я радий, хмарино, що зможеш хоч ти
Під білим вітрилом до моря дійти,
Скупатись у хвилях морських, а тоді
Набрати з лиману м'якої води.
       Скажи, море хай чекає в порту.
       Коли я там буду? А коли підросту.


- - - - - - -
* Послушать песню (исполнение - Артем Ткачук, 10 лет)
http://www.realmusic.ru/songs/1133995