УЮТ

Величка Петрова
УЮТ
Усмивка е с мажорно настроение
да тръгна през провалите на времето
и без да съм обута в лицемерие
да влизам в дъното на омърсеното.
Калта, разстлала в лотоси скръбта,
омайващи сълзи с небесни ручеи,
узрява в мен и дава красота
на делничните делници и случаи.
Загърната от нея в тях кръжа
и не ми трябва маска на смирение,
освободен съм пътник, без лъжа
без показност, без шумно устремление.
Усмихвам се и ден след ден разгръщам.
Отпивам от просторното небе.
Смръщените облаци прегръщам
с наивността на мъничко дете.
И не танцувам танца лицемерен
и не играя женския Тартюф.
С любов спасявам мътния безверен…
с безгрижоността на топлия уют.
    "СВЕЧЕРЯВАНЕ НА ДОБРОТАТА2011г.