До сутринта

Величка Петрова
ДО СУТРИНТА
Денят
изпуска своята въздишка,
прибира
светлината на нощта
и тя преде
с невидимите нишки
на мрака и страха
тайнствеността.
А нощта,
постеля от целувки,
играе с любовта   
до сутринта.