Диана Павлова Цялост

Лариса Семиколенова
ЦЯЛОСТ
Диана Павлова

Когато си летял,
е трудно да останеш на земята.
Това, че си от кал
звучи като проклятие.
Но истинската цялост
се състои от двете –
от земното ти тяло
и полетът в небето.
******

ЦЕЛОСТНОСТЬ

Когда стремишься ты летать,
На месте трудно устоять.

Груз тела ты не проклинай:
Всё сущее из двух начал -

Земное тело в единенье
С душой, свободной от рожденья.

ИТОГИ V МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА
НОМИНАЦИЯ:"ФИЛОСОФИЯ ЖИЗНИ"
=====  =========  ==============

1 МЕСТО
===========