Диана Павлова Земное чудо

Лариса Семиколенова
Диана Павлова
ИЗ „ФИЛОСОФИЯ НА ГРАДИНИТЕ”

ЗЕМНО ЧУДО

Дърветата са дали своя плод
и чудото си пак са сътворили.
Задачата им – да родят живот,
да въплътят във него свойте сили –
изпълнена е, можем да берем
и да се удивляваме дълбоко –
как от нощта се ражда светъл ден
и от пръстта въздига се животът…
***************

Земное чудо

Деревья подарили плод
И снова чудо сотворили:
Задача их - продолжить род
И передать потомству силы.
Сбирая дар земли своей,
Мы поражаемся уроку:
Как ночь приводит светлый день,
Так почва жизнь рождает к сроку.

ИТОГИ V МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА
НОМИНАЦИЯ:"ФИЛОСОФИЯ ЖИЗНИ"
=====  =========  ==============

1 МЕСТО
===========