***

Евгений Пешко
Абяцай, што будзем разам -
У горы, шчасці ці труне!
Пераможам ці с паразай,
Тут загінем, на вайне

Застанемся мы сябрамі,
Зайздрасць выкінем з галоў,
Колькі браце таго часу,
Нам адмерана, с табой?

Поўна спрэчак яны лішні
Спадарожнік па жыцці
Сказ апошні будзе клічны,
На магільным камяні!