Навошта нам патрэбна гэта мова?!

Евгений Пешко
Навошта нам патрэбна гэта мова?!
Каб не памерці, каб бясконца жыць?
Чаму ж наш патрыет, саромеецца слова,
Сказаўшы раз, ён прэч з вачэй не бяжыць

Вы адкажыце на пытанні продкі,
Нажаль, у іншага, няма у каго спытаць
Хоць вы памерлыя, але ж усе смяротныя
Не могуць мне на гэта, дакладна адказаць

Калі і сапраўды, сусвет ужо змяніўся
Куды надалей нам усім ісці?
Падняцца на нябесы,і у труну уціснуць
Усе нашы вершы, песні і лісты?

Народ жа перамог і я не разумею!
Чаго ён хоча і куды ідзе,
Калі раней адной ён жыў надзеяй,
Чаму цяпер, Радзіму прадае?!

Краіна ж нашая, мы ў ей гаспадарым,
Чаго не мелі, таго цяпер зашмат,
Увесь наш скарб у сметню выкідаем
Так адкажыце мне....

НАВОШТА РОБІМ ТАК?!!!!!!