За тридцять хвилин

Елена Славинская
До заходу сонця, за тридцять хвилин
В тобі продзвенить дзвінок.
На календарі заговорять жнива,
Ти ще доплітатимеш з квітів вінок
Тлумачення того, що просто жива
Серед буденних цеглин.
Доля ж будує так вміло сюжет,
Що спалахом світиться сонячним світ
І навіть кропива приємно пече,
Та горнуть поблідлі берези до віт,
Закутавши небом плече.
Місяць читає сонет.