Хвърчило

Величка Петрова
ХВЪРЧИЛО
изпълнява ДВС ТАРАЛЕЖИТЕ
първа награда на международния фестивал
на детската песен в Несебър

Светът усмихнат ни мами,
ела!
Дъга вълшебна ни пита,
кога?
Пъстро хвърчило сме ние сега.
С нас се усмихва светът.

Хвърчило пъстро ни вика,
ела!
Вятър вълшебен ни носи сега.
Да политаме, не питай къде,
къде ще ни поведе.

Гоним вятър и питаме,
на къде ще отлитаме?
Хвърчило пъстро в сърцата лети.
Колената ожулени
а лицата усмихнати,
хвърчило пъстро са всички мечти.
                2005г.