КАТО ВАС

Величка Петрова
КАТО ВАС

Всеки ден от нас се иска
тихо да стоим.
Но сме весели и малки
как да устоим.

От краката парашути
правим и летим.
Приземяваме се стройно
без да се раним.

А с ръцете-въртележки,
вятъра въртим,
ту на ляво, ту на дясно,
мирно не седим.

Искаме да сме големи,
малките и аз,
на кафе да бъбрим с Еми
също като вас!