Умница

Величка Петрова
УМНИЦА
Щом остана в къщи
сам сама,
мога да направя чудеса.
Вземам мляко,
масло и брашно
и забърквам бухти от тесто.
После олио,
тиган на газ...
Първата съм майсторица аз.
Бумбачета вълшебни стават,
кухнята се одимява,
но пък сладко ги ядем
с масло вкусно от бадем.

Татко, батко се шегуват.
Мама, сладко ме целува.
Аз съм тяхна хубавица,
хитра пъргава умница.