Не соромся сво Батьк вщини

Виктор Новосад
Виснажені тіла, під сонцем холодні,
Лежать просто неба у полі,
Батьківщини діти ходять голодні,
Чи такої прагнули наші прадіди волі?
Наші серця немов камінь тверді,
До ближнього свого покрові,
Залишаємо гинуть в біді,
Розмовляємо на іншій мові,
Нові вводимо слова, свої забуваємо,
Ганьбимо себе по одній сторінці,
Без гордості слова сприймаємо,
Що ми є Українці…

12 квітня 2012