Електронний розум

Игорь Николаевич Иванов
Електронний розум, електричний струм
Він замінить разом наш з тобою ум
Введена програма - почався байтів біг
Він видасть нам таке, що чоловік би не зміг.

Приспів:
Але що відбувається з ним? – 
Нічого не зрозуміти.
Видав купу діаграм – неможливо пояснити
У цьому електронному світі для машини немає проблем.
Можливо, я так само стану ЕОМ?

Дуже рано вранці я його включив
Незрозуміло раптом він заговорив
Він сказав мені:  «Слухай, як мені полюбити?
Хочу я, як люди, мати мрію і жити!»

Приспів:
Що ж відбувається з ним? – 
Нічого не зрозуміти.
Видав купу діаграм – неможливо пояснити
У цьому електронному світі для машини немає проблем.
Можливо, я так само стану ЕОМ?

Ось що, мій комп'ютер, як все пояснити?
Доки ти не зможеш ні мріяти, ні жити.
Щоб бути тобi, як люди, щоб просто полюбити
Потрібно мікросхеми серцем замінити.

Приспів.

*ЕОМ - електронно-обчислювальна машина