Цяльпук

Олег Старинчик
Мiшка, Мiхасёк, Мiшук,
   Кажуць на яго: «Цяльпук».
  Цi гавораць: «Мiхасёк,
 Мешкаваты ты, мяшок».

 Усё не добра цяльпуку.
 Хлопцы пойдуць на раку,
 А ён з iмi не iдзе  -
 Цяжка плаваць у вадзе.

 Iдуць хлопцы у садок  -
 Сядзiць у хаце цельпучок.
 Сарваць яблык на галiне  -
 Рук цяльпук нiяк не ўзнiме.

 Бабуля кажа: «Мой унучок,
 З'еў бы смачны пiражок.
 Еш, мiленькае дзiцятка,
 Будзеш дужы, як цялятка!»

 I узяў ён пiражок,
 I цалуе у бачок.
 Есць пiрог ужо дваццаты,
 Пiражкам ён вельмi рады.

 М: «Нiякi я не цельпучок,
     Ем я жвава пiражок!»

Цяльпук - тюфяк