О жизни Аделины Тодоровой. Перев. с болг

Ольга Борисова Гура
МОЛОДОСТЬ
     Украденное мгновение. Сладкие улыбки. Мечтой прикоснуться. Рваные джинсы . Взъерошенные волосы. Влюблённый взгляд искрящихся глаз. Поздние телефонные звонки. Счастливые мечты. Счастливый смех допоздна под вербой (ивой).
      Прекрасные мгновения!  Мгновения, которые оживают однажды в жизни. Точно, это уникальная и неповторимая часть от дней, наречёнными МОЛОДОСТЬ.

МЛАДОСТ
 
    Откраднати мигове. Сладки усмивки. Мечтаното докосване. Скъсани дънки. Разрошени коси. Влюбеният  поглед на искрящи очи. Късни телефонни обаждания. Шантави мечти. Щастливият смях до късно под върбата…
    Прекрасни мигове! Мигове, които се изживяват веднъж в живота. Точно тази уникална и
неповторима част от дните ни се нарича МЛАДОСТ.

СЕГОДНЯ
Пусть свечи горят! Не сдерживай дыхание своё! Живи мигом сейчас. Погрузи себя в  мечты, эта ночь прекрасна!Мечтай, но не забывай, что жизнь восходит с истинного солнца. Проводи закат с мечтой! Встречай зарю с новой надеждой! Живи! Каждый день в подарок. Почувствуй свободу и полёт души своей!

ДНЕС

   Нека свещите изгорят! Не сдържай дъхът си! Изживей мигът сега. Потопи се в мечтите, тази нощ е прекрасна! Мечтай, но не забравяй, че животът изгрява с  истинското слънце. Изпрати залеза с мечти! Посрещни зората с нови надежди! Живей! Всеки ден е подарък. Почувствай свободата и полетът на душата си!


 ВОСПОМИНАНИЯ
Воспоминания твои никогда не уходят. Иногда  только они оставят  из-за  события, места, или любимого человека. И я имею свои воспоминания. Берегу, как реликвии. Спрятала их  глубоко в сердце своём, где выстроила для них храм, в котором вечно будут жить.

СПОМЕНИ
 
   Спомените никога не си отиват. Понякога само те ти остават от дадено събитие, място, или любим човек.  И аз имам моите спомени. Пазя ги като реликви. Скрила съм ги  дълбоко в сърцето си, където съм изградила  за тях храм, в който вечно ще живеят.

ОЖИДАНИЕ
   Там одна тишина, нарушаемая из-за чьих - то шагов. Чьё-то дыхание... Тишина, нарушенная от  чьего - то присутствия, успокаивающая и ожидаемая.  Тишина,  в которой  рождается и живёт надежа, что ты есть, и ты идешь ко мне.

ОЧАКВАНЕ

   Там е само тишината, нарушавана от нечии стъпки. Нечие дихание…. Тишина, нарушена от нечие присъствие, успокояващо и очаквано. Тишина, в която се ражда и живее надеждата, че те има и ти вървиш към мен.


Адрес