Гэтак лёгка...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Гэтак лёгка – пад рукі – і ў суд.
 А калі не таго, калі міма?
 Не спяшайце выносіць прысуд,
 Ды не будзеце самі судзімы.

 Гэтак лёгка – узяць і забіць.
 Але хто і калі нам дазволіў
 Прызначэнне ад Госпада – “жыць!”
 Адмяняць па чыёйсьці там волі?

 Гэтак лёгка – забіць, пахаваць,
 Закідаць камянямі магілу…
 А як слёзы матулі суняць,
 Што сыночка на свет нарадзіла?

3.12.2011