Календар природи - Травень

Валентина Ильина-Печенова
Травень місяць це весни краси письменник,
Звали його наче травник та пісенник,
Місяць громовик, бо вперше грози денні
Скрізь та вкрай бувають грізні, забубенні;

Соловей зі співом в лісі знов присутній,
У сережках стоїть красень  дуб могутній,
Тріпотять в садку свіженькі листя клена,
В травні навкруги трава така зелена,

Килимами в полі квіти різнобарвні,
Повзають наскрізь комахи в них забавні;
Різнотрав’я в травні місяці  буденно,
Наїдаються тварини всі щоденно;

Травень місяць також дзюркотливих річок,
Свято мавок уночі зіркових свічок;
Люблять дуже оцю пору усі люди
За творіння травня, а там літо буде.