Рiдному краю

Оксана Гомон
Милий  краю  мій  рідний,
Де  розкутих  катів,
Як  сміття…  Де  пани
Немов  хворі  собаки,
Де  співак-соловей 
Спів дарує і тим,
Хто  у  людяність  віру
Зневірою  втратив...

Де  знайду  я  тепер
Запашний  закуток,
Де  малеча  стрибає
В  кульбабок  озерцях,
Де  ряди  чорнобривців 
Мов  знайомі  рядки,
Що  пронизливо  влучили
В  душу  та  серце…