Як матуля матуляю стала

Гонтарева Тамара
Матуля

Як матуля матуляю стала?
Яна вельмi дзiця чакала.
Як расточак у сабе гадавала
I любоўю яго напаўняла.

Як матуля матуляю стала?
Яна дзiцятка ўсё чакала.
Як усходзiк дарос – сустракала,
Жыццём новым далей напаўняла.

А як матуля матуляю стала!
Усе б жыццё для дзiцяткi аддала,
Усе хвiлiначкi i гадочкi  –
Для дзiцяцi – дзянькi  ўсе і ночкi.

А як матуля матуляю стала!
Дзiця мудрасцi навучала.
Сэрца ўсё, i ўсё тое, што ў сэрцы –
Усе дзiцяцi аддасць да капельцы.

2003г.