знову це про нього...

Ян Бесфамильный
Рідний  наш  батько!
                Минали  роки,
Різні  роки  -
              і  сумні,  і  веселі,
Знов  ми  зійшлись  до  твоєї  руки,
З’їхались  всі  до  твоєї  оселі.

Вже  далеченько  життєва  весна.
Можна  б  гукнуть:- Ой, літа  наші,- де  ви?..
В  скронях  твоїх  вже  така  білизна,
Як  за  колодязем  цвіт  яблуневий.

В  дні, коли свято,
                в хвилини  біди  -
з  радощами,
             та  зі  своєю  бідою,
скільки  разів  ми  з'їзджались  сюди,
як  до  колодязя  з  чистой  водою…

Що  ж,
      хоч  хода  твоя  зараз  не  та,
Та  вже  й  здоров’ячко…  не як у лева, -
Хай  же  цвітуть  над  тобою  літа,
Як  над  колодязем  цвіт  яблуневий…