Бiле

Борис Туровский
Біла яхта і білі вітрила,
Я весь в білому біля штурвалу,
Білі чайки з білими крилами
В білих хмарках про море співали,
І над гребнями білої хвилі
В теплих водах Гольфстріму стрімкого
Пропливав кораблів білий вирій, -
Було щастя…, і більше нічого.
Була радість на серці безмежна…
Але цього було б замало,
Якби я не тримав обережно,
Ніжно, лагідно і обережно
(Адже яхту на хвилі хитало)
Чорну-чорну скориночку хліба
З білосніжним шматочечком сала!

*