Как ли обичах?

Петко Илиев
Как ли обичах я? Никак.
Тя беше тази която,
раздаде ми обич. От нищото.
После си тръгна. Нанякъде.

Как ли обичах я? Просто.
С думи, по нея захвърлени.
Уж със усмивка, но постно.
Всичко било е безсъние.

Как ли обичах? Нахално.
Нещо подобно на мразене.
Някак гротескно, брутално.
Нещо подобно на гадене.

Как ли обичах я? С болка.
С ярост и гняв. С отчаяние.
Даже не зная и колко.
Всичко било е страдание.

Как ли обичах я? Никак.
Тя беше тази която,
здраво ме стисна, до писък.
...
Смърт, пожелана в проклятие.

Петко Илиев
03.06.2012 г.