Навiщо кохання тобi

Валентина Андрущенко Франчук
Навіщо кохання тобі,
коли ти не знаєш,
як пахне воно у зеленій
травиці весною,
Як  міниться  дощ кольорами
веселки  у небі,
Як заспане сонце всміхається
зранку до тебе.

Навіщо кохання тобі ,
коли ти не чуєш,
як ластівка діток своїх
у гнізді годує,
Як риба плескоче у тихім
ставу за гаєм,
Як вівці жене пастушок,
награваючи, плаєм.

Навіщо кохання тобі,
коли ти невзмозі
Відчути, як серце кохане
б’ється в тривозі,
Як плаче  дитинка, шукаючи
рідну маму,
Як ниє душа, що не може
Потрапить до храму.