Гроза у горах

Наталя Мазур
 Гроза!
 Точене  листя  дуба
 Термосить  вітер.
 Білочуба
 Береза  хилиться  додолу.
 По  ніжній  бересті  подолу
 Дощу  стікають  краплі  слізно.
 Повзуть  над  лісом  хмари  грізно.
 Чіпляються  за  гострі  шпилі...
 Грім  у  небесному  горнилі
 Роздмухує  вогонь  священний.
 Полоще  дощ  розлогі  клени,
 Сплітає  віти  осокорам...
 Гроза  несамовита  в  горах!

 Ми  у  печері...
 Камінь...  Тиша...
 "Моя  голубко  наймиліша",  -
 Почула  раптом.
 Завмираю,
 Мов  потрапляючи  до  раю.
 І  вже  нема  грози,  ні  грому...
 Несе  солодка  хвиля  втому.
 Усе  пливе  перед  очима,
 А  в  серці  спрага  невтолима.
 Шепочу:  "Найдорожчий  мій,
 Ми  вдвох  отут,  серед  стихій.
 Дарма  негода  й  дощ  стіною,
 Аби  ти  поряд  був  зі  мною!"

 06.06.2012р.

 Для  ілюстрації  використане  фото  зроблене  в  с.  Маліївці
 Дунаєвецького  району  Хмельницької  обл. 
 "Грот  під  водопадом"