Ветер чужбины

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения
                http://stihi.ru/2009/09/20/6759
                (Игорь Волощук)
                Вiтер, вiтер...

Вiтер,вiтер,-мiй надiйний друже,
Ти ,як я блукаєш по свiтах,
Ти ,як я,а втiм тобi байдуже,
Де гуляти i в яких краях.
 
Ти ,як я,а втiм тобi байдуже,
Що у снах вертаюсь в землю ту
I сумуєш бачу ти не дуже,
Ну а я,-все мicця не знайду.
 
Ти повiр,що я втомився,брaте,
Вже не хочу далi йти,як йшов
I здається треба повертати,
Я шукав,та мабуть не знайшов.
 
Я шукав, та сам давно згубився,
I не знаю, що менi робить,
Впевнений в одному,-помилився,
Але хай Господь менi простить.
 
Ми з тобою, рiзнi, полюсовi,
Ти радiєш подорожам тим,
Ну а я , - у тiм старенькiм домi.
В тих мicцях, що памятаю ще малим.
 
Вiтер, вiтер, - мiй надiйний друже,
Ти, як я блукаєш по свiтах,
Ти ,як я,а втiм тобi байдуже,
Де гуляти i в яких краях...
 
Буенос Айрес (Аргентина) 2002 р.
==================================

Ветер чужбины
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Ветер, ветер, друг ты мой надёжный,
Ты, как я, блуждаешь здесь и там,
Только всё равно тебе, возможно,
Где гулять, и по каким краям.

Ты – как я,  но ты и знать не хочешь,
Что лечу во снах я в землю ту,
И грустишь, я вижу, ты не очень,
Ну а я – всё места не найду.

Брат мой, веришь – я устало натужно
Путь торить – невесел и тяжёл.
И, похоже, возвращаться нужно:
Что искал –  то, видно, не нашёл.

Знаю я, что сам – своя потеря,
И давно не вижу света дня,
Что ошибся – я давно уверен,
Но пускай Господь простит меня.

Мы такие разные с тобою:
Ты доволен странствием, я – нет,
В доме старом я живу душою,
В тех местах, что помню с детских лет…

Ветер, ветер, мой надёжный друже,
Ты, как я, блуждаешь по мирам…
Ты, как я, но мне простор не нужен:
Мне бы прилететь к родным краям!

21.12.2009