кал хадз вясне я па лясам

Виктория Аскерова
калі хадзіў ўвясне я па лясам,
калі хадзіў увясне я па палям,
цябе сустрэў ў бярозывам я гае,
дзяўчына сінявока, маладая..

з касою русай, с хрэсцікам на шые-
тваёй душы я бачыў няма шырэй,
табе я падарыў чырвону стужку-
каб сагравала твае рукі ў сцюжу,

ўзяла і упляла ў касу сабе ты..
а я уйшоў, і мару, не забыты.