Каламбур на беларускай мове - 13

Леонид Ганчаров
Каламбур садоўніка


Ратуюся ад крыку, як АД  КУЛЬ,
Крычыць мой бос: "Хутчэй кусты СТРЫЖЫ!"
А я гляджу і думаю: "АДКУЛЬ
У шэрым небе вольныя СТРЫЖЫ?"


*****
Каламбур садовника

Спасаюсь от крика, как от пуль,
Кричит мой босс: "Кусты быстрей стриги!"
А я смотрю и думаю, откуда
В сером небе свободные стрижи?