Сколомыйка лисичiвськых ковалiв

Василь Кузан
Ковалику, будь здоровый, гея-гой!
Укуй ми таку пудкову, гея-гой!
Вбы коника пудковати
Та щасливу долю мати,
Та щасливу долю мати, гея-гой!

Гуслярику молодинькый, гея-гой!
Загуди ми сколомыйку, гея-гой!
Най музика тихо тече
Вбы не треба фийсу в плечі,
Вбы не треба фийсу в плечі, гея-гой!

Загуди ми тоту новту, гея-гой!
Вбы м лишав усю роботу, гея-гой!
Най жоны мотыкы мечут,
На Гамору гуслі кличут,
На Гамору гуслі кличут, гея-гой!

Кой берув у персты свище, гея-гой!
Пойте люди на Лисиче, гея-гой!
Туйкы гори дуже файні
Тай свободы чисті фаны,
Тай свободы чисті фаны, гея-гой!

Верховинці, братя мої, гея-гой!
Перед вами прямо стою, гея-гой!
Мы усі з єдного кіста,
Нам пуд сонцьом доста міста,
Нам пуд сонцьом доста міста, гея-гой!

Та узьмімся всі за рукы, гея-гой!
Доста было біды-мукы, гея-гой!
Будеме усьов родинов
Пуднимати Україну,
Прославляти Верховину, гея-гой!


12,14.06.12

Пісня на русинському діалекті української мови