Ра

Галина Танай
сонце виходить
з розв'язністю самогубця

сонце іде
віддаватись голодному листю.
годуючи жовтими пальцями
мокре коріння
корчиться сонце
в зелених зубах трави
сонце зміїсто-легко
крутиться полем.
сонце іде між стадом
по теплих вівцях.
сонце топче межу
між стадом і м'ясом
здрастуй мій Ра
Я твій пастир
так я твій пастир
я їм цю землю
оплакую мед
я твій жрець
я будую сходи
сходи в полі лицем на захід
теплі сходи з плоті і крові
теплі сходи з соломи й маків
стогнуть на них
помаранчеві душі
чорноволосих
теплих ацтеків

вівці за спинами пастирів
тонко сміються