Вже достигла киндириця

Василь Кузан
Вже достигла киндириця,
Моя мила – молодиця.
Єдного мене кохала,
За цімбора ся уддала,
Молодиця.

Сл;зно дуже п;тя ф;тькат,
Г;ркі мої зароб;ткы –
Заробивим сто доляр;в,
Цімбор краде мою пару,
Молодицю.

Сонце вчерлося у горы,
Тінь затігатся у зворы,
Вже на свальбі гусляр гуде
Й не до мене идут люде,
Молодицьо.

Цімборику бери пушку,
Стрітимеся на бережку,
Будеме ся так стріляти
Вбы лиш кось м;г щастя мати,
Цімборику.

Кить тя встрілю – буде моя,
Кить ты мене – буде твоя.
Мусит кось із нас не жити –
Дав нам Б;г єдну любити,
Цімборику.

Я уд мамки ся удклоню,
Стисну нянькову долоню,
Ты вдклонися вд молодиці –
Ниськы жаба дасть ти циці,
Цімборику.

Вже достигла киндириця,
Моя мила молодиця,
Молодиця…

15.06.12


Текст на русинському діалекті української мови