Нав що ж

Сергей Олишевский
НАВІЩО Ж

Навіщо ж в терені спіймав?
Навіщо ж палко милувались?
Після ласкавих рук твоїх –
Що ж від турбот моїх зосталось?

Своїми ласками розбив
Мою надію на дівоцтво…
Не залишай же у журбі
Дивитись лише на самотність.

Згубила стрічку у траві –
Чи ж моя матінко зрадіе?
Що ж натворив ти, любий мій,
Що ж, мій коханий, ти надіяв?

Як нам пійти тепер в село?
І що ж нам люди добрі скажуть?
Що ж натворив ти, любий мій?
Мій сором батько зауважить…

Навіщо ж в терені спіймав?
Що ж, мій коханий, ти надіяв?
І що ж забрав ти, любий мій?
Залиш хоч мрію на весілля…

2012.