Пасiделкi на завалiнке - 3

Алла Сеуцкая
               
                ПАСiДЕЛКI НА ЗАВАЛIНКЕ - 3
               

                Беларусская деревня - про житье,бытье
                --------------


- Дед, куды  самогон захапiв?  Ах, каналья, ну нiкуды  ня  схаваешься от тябе !

-  Шукала, шукала, нiйде  так  i  не  знайшла !

- Ну i походя ж  по табе  карамысло!  Нам  жаж  на  сенакос  гарэлка нада, шоб

- весялей  косарi на лугу  робiлы. А пакуль яще замес делать, сено перерасте! А табе

- нячево ня нада, тiкi  свою глотку  залiть, шоб  ужо твоя  душачка  атрымалася!

- Мовчi, сказала, леший! Иде моя скалка? Як грохну по башке и разломiтся яна у тябе на

- твоей бедной головушке! Змiй подколодный, шоб табе  пусто  було !

                --------------------------------

- Здорово,жiвешь,Лукерья! Чаво задумалася? Ой, Матрена,ня говоры, деда мойго шось давно

-няма!Яму ж тiкi з дому злынять, шоб ничаго ня робiть. Утек с хаты, гляжу -вудочек няма!

-Ох, уж ента мене рыбалка! Ето ж надо, дзень дзяньскiй сядеть у возера и глядеть в одну

-точку з-за одной рыбiны! То лi дело шмат сала, во рту тая, зразу сон навявая,

-шоб  на  боковую  залечь!  Удовольствiе  якое!

-Ой, шось  я з тобой заговорылася, пiйду у двор, свинню кормить  жа нада,

-деда  ж няма, яще  травы мех  нада нарваты.  Прыходь  вячерком у госты!
                ---------------------------------

                06/2012г.