Капки акварел-44. Лисичи стъпки

Борис Калинов
Приплъзва
Юли
първия си ден,
а виолетовия
Изгрев
и последните
частици
от вечерен хлад
разпръсква.
Безмерно тихо е…
А там- под мъхестите
дюли
при цветята, свили
розови ресници-
пъпки,
идва някаква тъга.
Самотно
грохнала
от старост
църква.
Усещам всичко…
С всички сетива,
дори да  движи се
едва-едва…
С лисичи стъпки.

Б.Калинов
01.07.2012г.
Пловдив
Художник: Zhao Wuchao