***

Александр Косенко
УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ.

стежки
лиш тіні тріснутих дзеркал
життя вирує там
у задзеркаллі
там вітрокрил тиранить на перкалі
химерних ліній і простих лекал
та в чому правда
істина
мета
які ми
з того боку амальгами
чи й там
тумани тліють над лугами
і сито котять хвилею жита
чи й тут
як там
суддя
лукавий лис
чи й там
як тут
козак Мамай
не в Лузі
а в бронзі
при німоті
при нарузі
мов докір над Хрещатиком навис
чи й там як тут
брехнею
є брехня
і править бал пихата байстрюкатість
що продала за фантики строкаті
і мову
і домаху
і коня
і між отих
уявних павутин
в розбитій долі
в дзеркалі розбитім
чи ж ликом ми
а чи шовками шиті
і спить в душі
чи каїн
чи святий