подiлля

Словолюбка
Поділля поділить події на дати придатності.
Зі зброї ти матимеш Збруч, де вмиватимеш руки
Від привидів, приводів, Того, що з правом приватності.
У червні свобода міцна, як червоні прилуки.

Тож дихай легенями-зябрами - все у минулому.
Від пальців-гачків ти втікаєш, пливеш у автобусі.
Була золотою, а зараз ти скат. І дуло му
До серця. До скроні. А він як з північного полюсу…