Якби...

Валентина Яроцкая
Якби ж збагнути, де, коли і як
зароджується у душі кохання,
який очікувати потаємний знак,
щоб розпізнати  неміч ту зарання...

Невпізнане, протиснеться воно
в куточок серця, влаштувавшись зручно,
а як помітиш ти його - давно
вже біль пекучий, лихо неминуче...