подих

Галина Танай
твої легені
залягають на глибині
непідвладній дотику
я вгадую дихання
за змінами вигину губ
і серце твоє
вислизає так само
зраджує
тілоприсутність
пульсом
ховається
йде
як кров і вода у пісок
креслення вен
вигинається
на параболи й синусоїди
твоє праве стегно
танґо
дике
окреме від тіла
біла смуга ділить лице
розломи рвуть надвоє
моє
випещене
ліплене
пальцями афробогів
панно
в однім ритмі з тобою
мокріють усі узбережжя
панно
синхронно з тобою
почнуться всі телетрансляції
панно
в однім ритмі з тобою
скидається риба
панно
в унісон із тобою
моляться Папи
панно
у такт твого пульсу
танцюють припливи
панно
у ритмі з тобою
здригаються континенти

але
тільки я
моя чорна богине
тільки я знаю глиб
де ховається
твій
дорогоцінний
подих