Календар природи - Липень

Валентина Ильина-Печенова
Липень місяць посередині у літа,
Це смаки та пахощі, це сади та квіти,
В цьому місяці збирають мед із липи,
Тож липець – це перша назва, зараз – липень;

Липень красень – самий жаркий місяць року,
Ливні тут приходять всім на допомогу,
Але не тоді, коли хліба збирають,
Або трави косять, бо про рік всі дбають;

Свято є у липні: день Петра та Павла,
Всі шанують пам’ять двох святих у Лаврі;
Потім розговляються, гуляють вволю,
Цвіркуни співають по ночах у полі,

Зоряні, чудові, свіжі  в липні ночі,
Молодь, люди всі гуляють донесхочу,
Ще купаються в річках, в озерах, в морі,
Як казково всюди квітне на просторі.